octaviars1, podpisuję się pod Twoją wypowiedzią. Sprawne wyprzedzanie = bezpieczeństwo. Dużo bardziej bezstresowo jeździ mi się swoją Octą, niż służbową astrą z 75 konnym silnikiem. Spróbuj tym wyprzedzić i niech ci ktoś w tym czasie, nawet minimalnie przyspieszy. Niebezpieczna sytuacja gwarantowana. A tak to w palnik i heja do przodu, bez stresowania się, czy dam radę.
Rok z Octavią 1.4 tsi+dsg
Zwiń
X
-
Podpisuję się pod tym, co mówią octaviars1, i kabanos, i dodam, że 1.4 TSI w zupełności wystarczy, żeby sprawnie i bezpiecznie wyprzedzać. W ostateczności trzeba zrobić redukcję na 5-tkę
Nie wspomnę, że dźwięk TSI na wyższych obrotach jest daleko bardziej przyjemny dla ucha niż nawet najnowszego klekota. Taka V-ka w wersji family
Komentarz
-
-
Nie no co do odglosu to nie ma co nawet polemizowac. Ostatnio pokrecilem troche klekota i to nie jest to. Za to jak zwykle R6 z bmki 5 wkrecilem na 6tys obr/min to jest fajny dzwiek
Nie pamietam kiedy ktos przyspieszajac byl w stanie mi zagrozic przy wyprzedzaniuProstuje noge i mnie nie ma. :twisted:
Komentarz
-
-
Prawie 3 lata z 1.4 TSI+DSG.
Wszystko działa.
Żadnych usterek.
Sporadyczne terkotanie na luzie z tyłu z prawej strony auta.
Raz się pojawiło dużo wody we wnęce koła zapasowego (około 5 cm głębokości). Nie wiem skąd, może klapa pozostała niedomknięta.
Nie zużywa oleju.
Średnie zużycie paliwa (licznik nr 2) - 6.6 l/100km wg komputera.
Komentarz
-
-
Nie pamietam kiedy ktos przyspieszajac byl w stanie mi zagrozic przy wyprzedzaniuProstuje noge i mnie nie ma. :twisted:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Enriquez
Z ustawianiem może później. Moja Octa jest szybka, ale nie aż tak. Może jakbym miał podkręcony silnik 2.0 TFSI to dałoby radę. W Grandzie kilkadziesiąt, albo może ze 100 koni poszłoby na wyrównanie mas obu samochodów, a reszta to tylko technika. Musiałbym mieć gdzieś tak pod 300 aby próbować :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Enriquez, 5.1 do paki to ładny wynik ale z rolki to już miał by problem :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Enriquez, wystarczy, ze obok mnie stanie passat 2.0 tsi i jest spory problem. Mowie ogolnie, o wyprzedzaniu. Przewaznie takie auta jak ma Twoj brat jada jednak przede mna, chyba, ze kierownik kupil auto do toczenia sie. Poza tym jest jeszcze taki aspekt "Masa własna Jeep Grand Cherokee SRT8 : 2.220 kg." Ciekawe jakby obok niego stanal ten RS od nas z forum, ktory ma ~400KM albo np. scirocco Lucasa.
Komentarz
-
Komentarz